Sidor

tisdag 21 januari 2014

Att göra det enkelt

När det kommer till tyglar och träns har jag sakta bytt ut mina till såna som har snabb fastsättningar. Det finns så många bra orsaker varför, skall berätta dom åt er här nu!



ex 1,om du byter bett ofta! vad är värre än att öppna av och ann på alla spännen som sitter hårt fast för att dom sällan är upp?! har du snabb spännen går det MYCKET lätt och snabbt.

ex 2, om du skall longera en dag och nästa igen rida, så är det snabbare än snabbt att ta av tyglarna från tränset och sätta tillbaka dom efter longeringen. Man kan såklart ha dubbla träns åxå, ett som alltid är utan tyglar och ett som har tyglar men det betyder dubbla bett och mera kostnad och det tar mera utrymme.

ex 3, som i detta stall där vi städar bort skiten från ridplanen efter ridningen el om du skall städa undan hinder efter dig och har hästen med dig. Då bara knix knix så har du borta tyglarna och du kan lämna hästen och stå för sig själv på ridplanen medan du sköter ditt och du behöver inte fundera att hästen trasslar in sig med tyglarna!

ex 4, du kan använda tygeln som grimskaft, om du ex läder hästen till manegen, ridplanen och du sätter dig upp där först. Då tar du löst tygeln på ena sidan och läder hästen med tygeln istället för att släpa på ett separat grimskaft. När du skall sätta dig upp sätter du tygeln tillbaka på sin plats och det har inte tagit mer än en sekund. Plus att du inte har ett grimskaft att komma ihåg att ta med dig tillbaka till stallet ifall du beslutar att rida till stallet efter ridpasset.

:) :)  Bra va?

Det finns ju många olika varianter av tyglar och träns med snabb fastsättning så man kan idag välja om man vill ha läder/ tyg el svart/ brunt. Mitt träns jag har åt Nova tycker jag dessutom är snyggt till på köpet!






Så här ser dom ut och kommer troligtvis aldrig byta ut dom ! Bara förnya såklart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar