Sidor

söndag 11 augusti 2013

En Söndag..

I arbetets täcken minsann! Vi började 10 på morgonen och slutade för en par timmar sedan. Vi har lagt upp nya hagstolppor. Sami, Petris bror har skött grävmaskin medan Hanski, Petris pappa och Petri har gjort allt det andra. Jag har nog åxå varit med men kanske varit mest ivägen :) Nä nå någo nytta ha jag väl gjort nog !
Jag är så jätte nöjd med resultatet, fast det inte är nära på färdigt ännu! Men vet att det kommer bli jätte bra bara alla stolppor är bytta som skall bytas! Ni kommer kanske ihåg hur jag gnällt över att stolpporna är sneda och vinda och banden hänger. Nu är det förhoppningsvis slut på det här. Dom här stolpporna är 1 meter ner i marken och så är dom impregnerade så dom skall hålla ca 20 år! Tyvärr har vi inte möjlighet att byta varenda en till just såna här tjocka hållbara så dom andra kommer bli med trä upp till och järn nertill och mycket klänare. Men dom kommer endå hålla i och med att det är järn ner till, inte kanske lika stadiga men nog tillräkligt :)  En hage kommer bli med största dels järn stolppor, och där är det tänkt att unghästarna skall gå, det är dom som oftast biter på trä- stolppor och förstör i största allmänhet..
Här är bilder från olika synvinklar från olika hagor. Nästa gång jag visar bilder så är dom färdiga med elband och alltihopa! Men dit dröjjer det nog ännu..


Uppifrån pampas hage ner mot vägen





Hagen som går längs med vägen

Pampas hage från ett annat håll

Nerifrån upp mot huset, hela vägen är nya stolppor
Grävmaskins skopan är ENORM, den är faktist längre/högre än mig :)

hela jag ryms in i skopan

Mymlan fungerade utbytare åt Sami :)
Utan denna fantastiska maskin skulle vi inte fått någo gjort!

Igår när syrran var här fotade hon hästarna som vanligt och här är några av hennes bilder

Stella & Spinki

stella

Drama & Deli

Elli

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar