Sidor

lördag 11 maj 2013

Hur dum får man vara?

Alltså vad är det som är fel när du ser en häst och ryttare i trafiken och du inte saktar ner på farten? Om det skulle gå en älg på vägen el t.o.m ett rådjur så saktar man farten.! Så varför inte då när en häst går där!? plus att det är en mänska på ryggen! En häst är lika stor som en älg och i många fall även större.
En häst är ett flykt djur och du kan aldrig veta när den hoppar till för nåt el blir rädd. Hoppar den på el under bilen så är det förarens fel!!! Oberoende situation. Det finns hästar som är värda tiotals tusen euro, har bilföraren lust att punga ut med så mycket pengar ifall hästen skadar sig för livet el måst avlivas bara för att man inte kan lätta på gasen lite och visa respekt för andra. Och för att inte tala om hur föraren mår efter att kanske orsakat så att ryttaren får livs skador el dör!!

Ännu värre är dom som kommer med traktor och släpvagn och inte heller fattar att sakta ner, el bil med släp, lastbil ja allt som har mera oljud! Bara för att ni själva inte är i faro zon för ni sitter högt upp i en traktor så kan ni väl nästa gång tänka på vad som kan hända för dom ni möter!
Bara för att en häst inte reagerar på bil, traktor,lastbil så betyder det inte att alla inte gör det!

Har skarpt funderat på att göra en juttu av det här i tidningen så det skulle komma ut till folk att man skall akta för hästar i trafiken. Och jag vill inte höra att "va inte i trafiken då om man är rädd" för vi har lika rätt att röra oss på vägar och i skogen som alla andra har.!!!!


*****************************************************************************

Imoron är det morsdag och fullt program så kommer inte hinna in här och önska glad morsdag åt alla mammor så gör det nu färdigt! Hoppas det blir en lika fin dag som idag! GRATTIS

1 kommentar:

  1. Amen! Jag tycker att det blivit bara mindre och mindre respekt för hästekipage i trafiken :(

    SvaraRadera