Sidor

onsdag 11 december 2013

Veterinär dag


Idag har tandläkaren varit här och gått igenom allas tänder utom Obi och Carismas, ja och små flickornas såklart. Dom kan man ju inte göra något åt ännu!
Mymlan, Dolly och Stålle har alla blivit vaccinerade och avmaskade.
Det blir alltid en lång dag då alla hästar görs på en gång, men det är som tur bara en gång om året! Och Minna är så otroligt duktig på det här så det går så smärtfritt!

Lalle blev vett skrämd först och han är nog aldrig raspad tror jag för han hade ganska fula piggar i övre kanten. Tur att det nu är fixat så det inte stör ridningen iallafall. Han skötte sig endå helt bra och Minna sa att skyggare hästar har hon sett :)

Pampas och Nova fick som vanligt beröm av henne över hur duktiga dom är. Hon säger alltid att inte skulle man tro dom är araber inte.. vet inte exakt vad hon menar med det men...

Gamla tanterna, d.v.s Ellu och Pippi hade fina tänder, inget att oroa sig över där. Jojo hade lite mera piggar men inget som inte Minna fixade! När alla kvicknat till  fick dom gå ut tillbaka, jag red Pampas och Nova med hackamoret bara idag för att göra det behaglit för dom. Med Nova var det som att rida med grimma, det har ingen effekt på honom. Surprice det! Allt skall ju vara annorlunda med honom.
Sen fick jag prova på spansk skritt men i trav med Nova! Det kändes så dumt att jag kunde inte annat än skratta högt där jag satt. Tur var det inget som såg el hörde :) Det var inte heller bara ett och två steg utan minst tio steg. Efter det tog han galopp och försökte göra samma i galopp men det gick inte riktit så han börja pompa på stället med huvudet mellan frambenen. Jätte bekvämt! el så inte..
Det var nog bara att sitta där och hålla i sig tills han slutat och fortsatte trava normalt. Det här är friska Nova ser ni :)


2 kommentarer:

  1. Tack Heidi för att du skötte allt med Jojo idag!
    Du är guld värd, det ska du veta!!!
    //Maria L-A

    SvaraRadera
    Svar
    1. varsågod.Vi hjälper varann! inge konstit :)

      Radera