Sidor

onsdag 24 april 2013

ditt och datt

2 saker jag hatar, söndriga staket och hängande el band... Det gör så jag får nippor, och nu är det så hos mig. Våren är alltid knepig när marken blir mjuk, då kommer det fram vad allt som gått sönder under vintern. Staketet runt ridplan håller ordagrant på att falla i bitar lite mer för var dag och el banden i hagorna är inte spända utan hänger och gungar med vinden, en del hag stolppor har gått av och en del är bara lösa. Som jag skrev på hösten här på bloggen, så skall jag byta ut sakta men säkert trästolporna till järn som är gjutna i backen. Så jag slipper dessa nippor jag får varje vår :)
Nu får jag varje dag gå och spänna banden och reparera på hagorna, ridplan vet jag inte vad jag skall göra med, funderar på att riva hela staketet och laga det helt på nytt??!!
Snart skall vi börja löshoppa hästarna så då behövs det ett helt staket.

Spinki börjar vara rätt så stor nu och hon har fortfarande ömma juver, jag går med henne el longerar varje dag men det vill inte räcka till! Om hon håller tiden så borde hon föla om 3-4 dagar och då försvinner svullnaden och vätskorna! Fast jag tror inte hon kommer föla när det är så kallt fortfarnade :(

På Fredagen kommer smeden så Pampas, Nova och Ellu får sommar skor! sen skall jag börja hoppa regelbundet  här hemma, måst ju inviga min nya vatten matta :) Planerna är att ta med Pampas och Nova till jobbet nåt tag och galopp banan skall vi besöka. Maarit borde vi hinna till åxå nu då hon kommit hem igen. Bra när man nu kan börja röra på sig lite igen efter viruset.. Dock blir det i slutet av Maj betäckningar så då får jag stanna hemma igen och kyla ner pojkarna lite..:)

Till sist måst jag bara berätta åt er vad som vad orsaken till Pippis dramatiska betände i vintras! ni minns kanske att jag sa att hon gått ner i vikt och inte äter något??
Jo sidu det var så här, när Vilnade flyttade härifrån ( ca 1 månad sedan ) så satt jag Pippi i Vilnas box. ( som är pippis box från början) å över en natt försvann problemen med att inte äta upp sitt hö!!! Tant Pippi har inte godkänt att hon stått i nån annan box så hon matvägrade!
Jag har alltid vetat att Pippi är speciell och har mycket principer men hej kom igen!!! Enligt henne stod hon i FEL box och matvägrar hela vintern!!
Så nu vet jag det, att det går inte att byta box på den tanten. Pippi har nu gått upp i vikt till det vanliga och äter sitt hö mer än gärna så det finns inte ett hö strå kvar i boxen på morgonen :)
Hon kallas ju inte PIPPI helt utan orsak!!!!!!!!!!!!!!

Pippi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar